Opis
Acerola to krzew pochodzący z tropikalnych regionów Ameryki Południowej i Karaibów. Jej owoce są koloru czerwonego i przypominają małą dziką wiśnię. Soczysty i lekko kwaśny owoc aceroli, znany również jako "wiśnia z Barbados", ma tę szczególną cechę, że jest naturalnie bogaty w witaminę C (zawiera od 20 do 40 razy więcej witaminy C niż pomarańcza). Wysoka zawartość witaminy C sprawia, że jest to naturalny środek energetyzujący. Acerola jest również bardzo ważnym źródłem witamin, minerałów i przeciwutleniaczy. Acerola posiada certyfikat ekologiczny Ecocert i jest dostępna w postaci tabletek do żucia o smaku dzikich jagód. Dzięki zawartości 17% naturalnej witaminy C, każda tabletka 1000 mg dostarcza 170 mg witaminy C, tj. 213% referencyjnej wartości spożycia. Słoik 60 tabletek, tj. 2 miesiące leczenia (1 tabletka dziennie).