Opis
Pachnąca, wysokobłonnikowa mieszanka mąki do tortilli i chlebków pita
- Bezglutenowa*
- Bogata w błonnik pokarmowy
- Wegańska
- Źródło białka
Bezglutenowa mieszanka mąki do tortilli, nie tylko tortilli!
Mieszanka mąki BioTechUSA Tortilla Baking Mix jest bezglutenowa i odpowiednia dla diet wegańskich do produkcji tortilli lub, jeśli jesteś fanem kuchni greckiej, chlebków pita do gyrosa.
Mąka ryżowa, mąka słonecznikowa i skrobia kukurydziana stanowią podstawę tej mieszanki mąki, ale została ona również wzbogacona o błonnik bambusowy i proszek z nasion ispaghul. Kozieradka i oregano dodają pikantnego akcentu do smaku tortilli lub pity.
Oprócz mieszanki mąki, wszystko czego potrzebujesz to odrobina drożdży instant, olej i ciepła woda. Dobrze wymieszaj składniki, a następnie pozostaw do odpoczynku i wyrobienia ciasta przed włożeniem go do piekarnika. Przygotuj nadzienie lub farsz według uznania, a jeśli masz ochotę na oryginalny smak, dodaj do niego Sos Zero.
*Bezglutenowe, zgodnie z przepisami europejskimi.
Produkt gotowy do spożycia jest zgodny z opisem (bezglutenowy, odpowiedni dla diety wegańskiej, źródło białka, bogaty w błonnik pokarmowy) tylko na stronie cas où. Dołączony farsz ma takie same właściwości.